E-placebo - Вашето виртуално медицинско списание

Публична кампания "Не чакай...!

plakat1Urology.bg, с подкрепата на Бългаската Асоциация по Урология, Нефрология и Трансплантология, започва публична кампания

“Не чакай…!”, с цел повишаване на вниманието към проблемите на простатата при възрастните мъже.

Защо е нужна тази кампания?

Защото урологичните състояния засягат живота на милиони мъже и жени всеки ден. Срамът и прикритите симптоми са сред основните причини, поради които много мъже не търсят медицинска помощ, когато изпитват урологични оплаквания. А това е много лошо, тъй като : Много често помощта е на разположение.

Защото ракът на простатата е заболяване, което може да се лекува или контролира единствено и само в случаите, когато е открит рано и навреме. Ранната диагностика е от жизнено важно значение за успеха от приложеното лечение.
За съжаление,  мъжете в България все още не са достатъчно информирани за
рисковете за това заболяване и случаите, когато болестта се открива в напреднал стадий и когато радикалното излекуване е невъзможно не са рядкост. В ежедневната си работа, уролозите често се сблъскват със случай на пациенти, при които сиптомите са били налице в продължение на години, но са потърсили помощ едва когато вече е твърде късно.

С тази кампания, целим повишаване на вниманието на мъжете над 50 години по отношение на простатата. Искаме да ги предупредим, че риска от сериозни заоблявания, като рак на простатата е реален.

Д-р Васил Василев