E-placebo - Вашето виртуално медицинско списание

Информация за нас

Уважаеми читателю,

 

Думата плацебо произлиза от латинското placebo (ще бъда харесан).

Терминът означава операция, терапия, химически разтвор или хапче, които се назначават, симулирайки терапевтично въздействие, каквото всъщност нямат.

E-placebo.com е сайт, създаден от млади лекари с много любов и ентусиазъм. Основната идея за създаването му е да предоставя достъпна за обикновения читател медицинска информация. Ние можем да ви бъдем полезни не толкова за лечение, колкото като своеобразен здравен наръчник, като кратка медицинска енциклопедия, която да отговаря бързо на въпросите ви.

Като завършили студенти и настоящи лекари, се надяваме да бъдем полезни и на по-малките си колеги с най-новото в медицината, с което да блеснат на изпитната сесия. Информацията в сайта е получена от преводни материали на медицински интернет страници. Тя е преработена на достъпен език и концентрирана, като по този начин ви спестяваме време и усилия по пътя към знанието.

За по-пълноценно използване на сайта, като задаване на въпроси, писане на статии, предложения и съвети можете да се регистрирате бързо и лесно в началната страница.

Ако сте лекар и искате да споделите с нас интересна тема, моля свържете се с екипа на адрес This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , за да ви предоставим възможност да публикувате. Всички статии ще бъдат публикувани след кратък преглед от екипа, а вие ще станете част от нас.

С уважение,

екипът на E-placebo.com