E-placebo - Вашето виртуално медицинско списание

Природа

Влияе ли ви времето?

Резките промени във времето се приемат, като възможни причини за голямо разнообразие от здравословни проблеми. Хората страдащи от ревматизъм усещат идването на студено и влажно време, а пристигането на сух и прашен въздух се усеща преди това от астматиците, страдащите от сенна хрема и хроничен бронхит, при които зачестяват пристъпите.

Read more...
 

"Огън на Живота"

healthteawand793060.jpgЧаят, притежава способността да намира и извлича от земята всичко, което е рядко и необходимо и ни го дава в разтвор, полезен за здравето ни. Поради тази причина можем да го разглеждаме, като сложна и постоянно действаща лаборатория на живота.Древните китайци са го наричали "огън на живота", който укрепва тялото и духа и удължава живота.
Read more...
 

Растителните масла.

tinyglass.jpg


Растителните масла се извличат от ядките, семената и плодовете на растенията чрез  пресоване и фино пречистване при ниска температура. Това запазва ценните им качества и удължава срока им на съхранение.

Read more...
 

"Коренът-човек".

ginseng_1.jpgСпоред легендата, коренчето на корейския чай Гинзенг (жен-шен) е било дадено на хората като дар от боговете на планината. Известно е още като "корен-човек", "корен на живота", "дар на безсмъртието"Китайската медицина познава лечебните му свойства от няколко хилядолетия, когато коренчето се продавало като скъпо лекарствено средство. Тогава стойността на 1 кг. от ценната билка са стрували килограм злато!

Read more...