E-placebo - Вашето виртуално медицинско списание

Полезно

Публична кампания "Не чакай...!

plakat1Urology.bg, с подкрепата на Бългаската Асоциация по Урология, Нефрология и Трансплантология, започва публична кампания

“Не чакай…!”, с цел повишаване на вниманието към проблемите на простатата при възрастните мъже.

Защо е нужна тази кампания?

Защото урологичните състояния засягат живота на милиони мъже и жени всеки ден. Срамът и прикритите симптоми са сред основните причини, поради които много мъже не търсят медицинска помощ, когато изпитват урологични оплаквания. А това е много лошо, тъй като : Много често помощта е на разположение.

Защото ракът на простатата е заболяване, което може да се лекува или контролира единствено и само в случаите, когато е открит рано и навреме. Ранната диагностика е от жизнено важно значение за успеха от приложеното лечение.
За съжаление,  мъжете в България все още не са достатъчно информирани за
рисковете за това заболяване и случаите, когато болестта се открива в напреднал стадий и когато радикалното излекуване е невъзможно не са рядкост. В ежедневната си работа, уролозите често се сблъскват със случай на пациенти, при които сиптомите са били налице в продължение на години, но са потърсили помощ едва когато вече е твърде късно.

С тази кампания, целим повишаване на вниманието на мъжете над 50 години по отношение на простатата. Искаме да ги предупредим, че риска от сериозни заоблявания, като рак на простатата е реален.

Д-р Васил Василев

 

Главоболие.

Още един ден с главоболие. Питате се как да се преборите с него - с анти-мигренозни средства, аналгетици, горещ душ, релаксиращи упражнения или деконгестанти? Първа стъпка в лечението, обаче е точната диагноза на главоболието. Какъв е типа на вашето главоболие и как да се справите с него?

Read more...
 

Пазете се от слънцето!

Ексцесивното излагане на слънчева светлина, част от която са ултравиолетовите лъчи, може да причини рак на кожата. Kak можете да намалите този риск?

Read more...
 

Остеопорозата. 

 

 

 

Какво е остеопорозата? Как да се предпазим от нея и как да променим начина си на живот, за да забавим прогресията й и появата на усложнения?

Read more...
 

Стресът.

Според учените умерения стрес е полезен, тъй каато мобилизира силите ни - умствени и физически и така се справяме по-добре с работата и предизвикателствата на деня. Какво се случва в тялото ни, когато сме в стрес? Какви са симптомите на стреса и как да се справим с него, за да се чувстваме по-щастливи?

Read more...
 
  • «
  •  Start 
  •  Prev 
  •  1 
  •  2 
  •  3 
  •  Next 
  •  End 
  • »
Page 1 of 3