E-placebo - Вашето виртуално медицинско списание

Дете

Захранване на кърмачето.

Захранването на кърмачето с полутечни, немлечни храни и каши е свързано с постепенно отбиване от майчината гърда. Това е важен етап от развитието на детето и се оприличава на "второ раждане" за живот, по-близък до този на възрастните. Защо, кога,  с какво и как трябва да стане захранването?
Read more...
 

Нормално развитие на детето.


Нормалното развитие на децата е стъпаловиден процес на постепенно оформяне на дейности и умения, които се наслагват върху вече придобити стари навици.

Read more...
 

Имунитет и имунизации.

Имунизациите срещу някои заболявания са задължителни и се провеждат първо в родилното отделение, след това от личните лекари. Прегледайте имунзационния календар и спазете срока на ваксинациите. Самите вие бъдете отговорни за здравето на детето си! Вие можете да избегнете острите инфекциозни заболявания на детето си, само ако спазите сроковете за имунизиране.
Read more...
 

Не давайте на децата си лекарства за възрастни!

Когато даваме на децата си, макар и по-малки дози от лекарства, тествани само върху възрастни, ние рискуваме да получат увреждащи странични ефекти. Това се дължи на факта, че ензимите, разграждащи лекарствените средства при децата за в по-ниски или по-високи дози в зависимост от възрастта. Ето защо освобождаването на активните съставки може да стане по-бавно, или по-бързо от очакваното.


Read more...
 

Как да разберем,че е зависим?

Наркоманията и алкохолизма вземат все по-големи размери и са плашещи за всеки родител,addiction_needle_t.jpg
а понякога фатални за децата им. Причините, младежите да прибягват са много.Най често това
са интелигентни и чувствителни деца, без разбира се да слагам всички под знаменателя потенциален зависим. Тук искам да се спра на основните белези, по които можете да ги разпознаете.

Read more...